Opera “Nabuko” u “Vilinom gradu”

Snimak Verdijeve opere “Nabuko” biće prikazan u bioskopu “Vilin grad” u Nišu u četvrtak od 19h.

Kako najavljuju u bioskopu, ova video produkcija vrlo živopisno prenosi jednistveno iskustvo i posmatraču pruža fascinantne poglede.

Režiju i izbor izvođača potpisuje Denis Krif, a dirigent Danijel Oren je zaslužan za dočaravanje priče. Projekcijom opere “Nabuko” biće završena operska sezona, a njen nastavak najavljen je za septembar.

Opera je nastala na osnovu biblijske priče i predstave iz 1836. koju su napisali Ogist Ansje Boržu i Fransis Kornu.

“Nabuko” prati priču Jevreja koji su poraženi i proterani iz svoje zemlje od strane vavilonskog kralja Nabukodonosora. Kroz istorijske činjenice prepletene su ljubav i politika.

Verovatno najznačajniji deo opere je svakako hor Jevreja u trećem činu i numera “Va, pensiero”. Jedna od karakteristika opere je i teška sopranska uloga Abigaile koju su izvodile poznate operske pevačice kao što su Marija Kalas, Marisa Galvani i Gena Dimitrova.

Takođe, na repertoaru bioskopa do 11. jula biće prikazivani i filmovi  “Nedodirljivi” i “Prijatelji” i “Prometej 3D“.

Najmlađi posetioci mogu pogledati animirane filmove “Alvin i veverice 3: urnebesni brodolom“, “Madagaskar 3“, “Rio” i najnoviju 3D avanturu “Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata” koji je sinhronizovan.

Karte za sve projekcije možete kupiti na blagajni bioskopa ili ih rezervisati na telefon 018/251-520 i preko sajta bioskopa.

5 comments

    1. Opera je na italijanskom sa prevodom na engleski. Opera Nabuko će biti poslednja u operskoj predsezoni bioskopa, a sezona direktnih prenosa opera i baleta iz svetskih pozorišta počeće u septembru.

  1. Ogavno sklepan tekst. Zar nije potrebno napisati iz koje operske kuce je ova produkcija, iz koje godine i ko su glavni pevaci??? Prestanite da dajete segrtima da pisu vesti dok jos nisu ispekli zanat!

    1. Tačno, niste naveli ni ko je sestra od tetke glavne šminkerke, niti koje je bolesti preležao glavni glumac do svoje 35 godine. Bruka za Južne vesti. Objavljujete gluposti koje svuda mogu da se pročitaju!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *