Fantastičan koncert u Tvrđavi

Rade Šerbedžija, Miroslav Tadić i Vlatko Stefanovski priredili su sinoć Nišlijama nezaboravno veče na Letnjoj pozornici.

Uz pratnju gitare Miće Tadića, Šerbedžija je započeo koncert stihovima sa poslednjeg albuma “Imam pjesmu za tebe”.

Glumac i poeta, kako za sebe voli da kaže, nije krio radost zbog ponovnog dolaska u Niš.

Pred početak koncerta rekao je da voli ovaj grad zbog strasti u ljudima i zbog toga što ljudi ovde znaju da uživaju u dobroj pesmi.

Nakon izgovaranja Disovih stihova “Ne marim da pijem, al sam pijan često”, na oduševljenje publike je razbio čašu, a zatim se “opravdao” da je to naučio nekada u Nišu. 

– Imam tremu večeras. Ne, nemam tremu od vas, pred vama volim da nastupam, imam tremu od ove Tvrđave. Toliko je lepih uspomena pohranjeno u meni, uspomena koje su nastale u Nišu i zbog kojih uvek rado volim da dođem ovde – rekao je Šerbedžija.

Tokom večeri, dvojica virtuoza Tadić i Stefanovski fantastičnim zvucima upotpunila su pesme “Eleno, kerko Eleno”, “Devojka iz moga kraja”, “Tvoje nježne godine”, “Ne daj se, Ines”, “Zaboravi”, “Oprosti, volim te” i druge.

Izlazak Vlatka Stefanovskog na binu propraćen je velikim aplauzuom. Tadić i on naročito su oduševili publiku  izvođenjem pesama “Makedonsko devojče” i “Jovano, Jovanke”.

Trojica umetnika završila su ovaj koncert u velikom stilu. Posle poziva na bis publika je na nogama ispratila poslednje pesme. A na poziv Šerbedžije Nišlije su otpevale sa njim “Tiho noći moje zlato spava”, kojom on, inaće, voli da završava koncerte.

Kraj nastupa ispratio je i manji vatromet, a posetioci koji su imali prilike da vide Šerbedžijin nastup i pre nekoliko godina u Domu Vojske, kažu da je podjednako vredno slušati ga i pod vedrim nebom uz fantastične gitare i u koncertnom prostoru uz pratnju benda.

Ovo prijatno veče priredila je organizacija “Umetnost davanja”, a sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *