Za Prag i iz Niša

Turistička agencija Calypso Tours International, poznata po najkompletnijim i najpovoljnijim turističkim aranžmanima za Češku, od 1. aprila u svoju ponudu uvela je i polaske iz Niša za Prag, jednu od najomiljenijih “City break” destinacija kod nas.

Prag, je poznat po prelepom dvorcu Hradčani, Karlovom mostu, Starogradskom trgu, Vaclavskim Namjestima,ali i legendarnom pivu.  

To su stvari koje ga čine neodoljivim za milione turista iz celog sveta, a izuzetna srdačnost ljudi i pristupačne cene izdvajaju ga kao jednu od najpopularnijih destinacije i za turiste iz Srbije.

Petr Bouček direktor češke CTI grupe, čiji je Calypso Tours predstavnik u Srbiji, posebno naglašava sličnost u mentalitetu i povezanost dva naroda, što doprinosi i njihovom boljem razumevanju.

– Istorija srpskog i češkog naroda isprepletana je u muzici, filmu, fudbalu, a kao što danas puno Srba živi i radi u Češkoj, tako su se u ranijim vremenima Česi naseljavali na teritoriji današnje Vojvodine. I tada, a i danas ta dva evropska naroda žive u slozi i međusobnom razumevanju i poštovanju – kaže Bouček.

Još jedna od prednosti je Praga je blizina još dva prelepa grada – Karlovih Vari i namačkog Drezdena, a za one željne odmora tu je i krstarenje najdužom češkom rekom, Vltavom.

Sa zagarantovanim autobuskim polascima iz Niša, po ceni od 169 evra za šestodnevni aranžman sa 4 noćenja sa doručkom i uslugom vodiča, Prag i Češka postali su veoma dostupni i turistima sa juga Srbije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *