Mini bioskop zabavan i poučan

Mini dečiji “bioskop”, koji je pre desetak postavljen u predškolskom dispanzeru Doma zdravlja u Nišu, pozitivno utiče na decu, ocenjuju roditelji.

U ovom mini bioskopu su zapravo jedan veliki televizor, šarene stoličice, popularni crtani filmovi i edukativni video materijal.

Deca kažu da im se crtaći dopadaju i da su im objašnjenja lekara koja gledaju na TV-u zanimljiva.

Reč je o donaciji jedne farmaceutske kompanije, koja je već poklonila nekoliko ovakvih “bioskopa” domovima zdravlja širom Srbije.

– Jedan od ciljeva projekta je da mališane, uz edukativni video materijal koji smo kreirali posebno za ovu priliku, upoznamo sa osnovnim pojmovima iz sveta medicine, pružimo im najvažnije informacije o zdravlju i umanjimo strah od lekara – rekla je Jelena Goločorbin Stojadinović, direktorka kompanije.

Deca koja provode vreme u čekaonici mogu da pogledaju i crtanu seriju “Malo kraljevstvo”, a na otvaranju su im se preko ekrana obratili i lekari specijalisti. 

– Niko ne voli da ide kog lekara, bilo da je dete bolesno ili se radi o običnoj kontroli. Ovo je način i da oni budu mirni i strpljivi dok čekaju, da se opuste i ne plaše, ali najvažnije je što za to vreme mogu i nešto korisno da nauče – kaže jedna mama koja je dovela sina na kontrolu.

Kroz edukativni sadržaj deca će moći da saznaju šta je špatula, kako se daje injekcija, koja je hrana zdrava, zašto kašljemo i kijamo, kao i kako da vodimo računa o zdravlju i šta radimo kada se razbolimo.

Kako je naglašeno, crtani filmovi nisu “piratske verzije”, već donacija jedne kompanije koja se bavi prodajom dečijih igračaka.

1 comment

  1. Kakav be bioskop sa ovo minijaturno televizorče u ćoš čekaonice? Ko je ovde lud a kome Hvali daska?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *