Jajasti kružni tok u Nišu

Nakon što je “Google maps” objavio nove snimke Niša iz satelita, jasno je postao vidljiv neobičan oblik kružnog toka na Somborskom bulevaru.

Niš odavno nije “grad elektronike”, ali je samo pitanje trenutka kada će se na ulazu u grad pojaviti tabla “dobro došli u grad kružnih tokova”.

Međutim, jedan od njih 20tak izdvaja se po svom obliku, koji je postao vidljiv tek kada je “Google maps” objavio snimke visoke rezolucije i istočnog dela Niša.

Kako je Južnim vestima pojašnjeno u Direkciji za izgradnju grada, problem su izazvali nerešeni imovinsko pravni odnosi zbog kuće sa istočne strane saobraćajnice.

– Vlasnik te kuće prvo je dao, a zatim povukao saglasnost za rušenje kuće – rečeno je u Direkciji.

Ovaj kružni tok već je pre desetak dana bio hit i na nacionalnim medijima nakon što su Južne vesti objavile snimak jednog čitaoca načinjen od fotografija koje su svakodnevno snimane punih godinu i po dana.


Niš iz satelita

Umesto samo zapadnog dela grada, kao što je bilo do pre nekoliko dana, sada je ceo grad u popularnoj aplikaciji prikazan u velikoj rezoluciji.

Pogledajte neke od zanimljivosti koje su zapažene tek iz vazduha – ovde.

18 comments

  1. Ovo je, gospodine Igrutine, na sred Somborskog bulevara i zove se “Bananino ostrvo” pa je zbog toga nepravilnog oblika. To je najnoviji svetski trend u gradjevinarstvu jer zahteva od vozača povećanu koncentraciju tokom kruženja jer nikad ne znaš odakle će istrčati prase…

  2. Misliš na grešku Google-a, ma nije to ništa jedan manji odsjaj a osim toga mislim da su svesni toga, ima na google mapama i mnogo većih grešaka.

 1. Gospodin Bane Banana je toliko stvari u Nisu upropastio svojim “angazovanjem”, da je vaj kruzni tok najmanje zlo od svih. Na primer, bilo je potrebno vise od 10 godina da se asfaltira Gornjomatejevacka ulica…

  1. 12 godina je prijatelju trajalo renoviranje Gornjomatejevacke ulice – 12 godina je trebalo da se skine kocka i postavi asfalt a i na toj ulici su ljudi ogradili pola ulice i to treba da se slika

 2. Poslednja rec gradjevinarstva kandidat za 7 svetskih cuda nesto sto obavezno treba obici ZIVELO BANANINO OSTRVO

  1. Neka nam objasni kojom trakom treba skrenuti u levo iz pravca Kosovke devojke prema zgradama u Vase Pelagica i obrnuto od njih prema Studenickoj. Pa dali taj ekspert ima i malo mozga da vidi koliko je propusta napravio a Banana brze bolje asfaltirao.Neminovna prepravka treba se izvrsiti o njihovom trosku a velicinu koji je ovo projektovao odmah najuriti.

 3. Samo neobavešteni misle da ne postoji kružni tok jajastog oblika. Postoji i te kako, nismo ga mi izmislili. Jedino što ovaj nije najsrećnije izveden.

 4. Kruzni tokovi vec uveliko postoje u Evropi… Ako pogledate nas grad i saobracaj – gde god ima kruznog toka nema guzve i obratno. Verujem da ce uskoro biti uklonjeni semafori na potezu Gen. Milojka Lesjanina – Vozdova – Zorana Djindjica, da ce Bul. Nemanjica isto biti sa kruznim tokovima, zatim rasrsnica kod Adventisticke crkve i Crkve Sv Luke, na Paliluli kod Crkve Sv. Nikole, … Kruzni tokovi su buducnost a npr. kada dolazi do sudara oni nikada nisu direktni te su samim tim i kruzni tokovi bezbedniji!

  1. Uh nadam se da ce da se pobedi lobi semafora i sto vise bude kruznih tokova, evropa je uveliko porkivena kruznim tokovima !

 5. Dali ce nam ekspertski strucnjak objasniti kako skrenuti u levo iz pravca Kosovske devojke a pogotovu dok vozilo iz zgrada iz Somborske skrece takodje u levo.Verovatno ce Prepravku ovog kruznog toka platiti gradjani Nisa jer onaj koji je ovo zamislio nije u potpunosti sagledao saobracajnu situaciju, verovatno zbog neznaja. Vec napravljeno a posle ce se to prapravljati, ali odgovornog za ovu glupost to nista nece kostati jer ce to i onako placati gradjani. Istraziti i obelodaniti koja je to velicina koja je osmislilla ovakvu raskrsnicu koja nama ulaz iz ul. Kosovke devojke. Naravno odmah takvok najuriti a ako cita ovo neka nam llepo objasni svoju zamisao, bez obzira na jajasti kruzni tok koji u ovoj situaciji uopste nije proobllem.

  1. Platiće neko taj jajasti i glavom ako neko iz zgrade bude hteo da izađe iz dvorišta a neki se klinac u BMW-u zaleti niz bulevar sa 120

  2. E pa prijatelju, vama saobraćaj stvarno predstavlja problem. Nije kriv kružni tok, on je sasvim jasan. U svakom slučaju, promislite dobro pre nego što sednete za volan.

 6. Evo lepo se vidi na slici šta je radila i koliko je kasnila sa čišćenjem zimska služba koja čisti puteve

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *