Niški studenti na Evropskim sportskim igrama

Košarkaši i odbojkaši Univerziteta u Nišu pobednici su Studentskog prvenstva Srbije i obezbedili su učešće na Evropskim univerzitetskim sportskim igrama.

Muške selekcije u košarci i odbojci niškog Univerziteta pobedili su u finalnim utakmicama Prvenstva Srbije i time izborili plasman na prve Evropske univerzitetske sportske igre u Kordobi. 

Košarkaši su u finalu pobedili beogradski Univerzitet rezultatom 84:74 (27:17, 24:16, 18:26, 15:15). Odbojkaši su pobedili kolege iz Novog Sada rezultatom 3:0 (25:22, 28:26, 25:19).

Ekipa u malom fudbalu je poražena od beogradskog tima sa 5:3 posle penala (4:4), a odbojkašice su izgubile od beogradske ekipe sa 3:0 (25:10, 25:13, 25:11).

U finalnim mečevima igrali su pobednici polufinalnih grupa igranih prethodnih nekoliko nedelja na kojima su učestvovali svi državni univerziteti iz Srbije.

Prvenstvo je u španskom gradu od 13. do 23. jula. gde će učestvovati oko 3.000 studenata-sportista, koji će se takmičiti u 10 sportova.

Finalne utakmice su odigrane u hali Čair, a pehare i medalje uručili su Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Slavica Marjanović, predsednik Sportskog saveza Niša, prof. dr Slobodan Antić, prorektor Univerziteta u Nišu i Nebojša Jovanović, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Organizator Prvenstva je Univerzitetski sportski savez Niš, a tehnički organizator finala bio je Univerzitetski sportski savez Niš.

Ministarstvo omladine i sporta RS finansira navedene programe Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete i nauke i Sportskog saveza Srbije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *