Kim Anderson: “Hala Čair je prelepa”

Najbolji švedski rukometaš Kim Anderson za Južne vesti izjavio da je oduševljen atmosferom u hali Čair i očekuje da uspe da obiđe i Niš.

Četvorostruki šampion Evrope Švedska je nakon remija sa Makedoncima i pobede nad Češkom prva na tabeli niške grupe sa 3 boda. Plasman u drugo kolo Šveđani su obezbedili važnom pobedom nad Češkom sinoć u hali Čair.

– Mnogo sam zadovoljan što smo pobedili Češku. Time smo se kvalifikovali za sledeći krug takmičenja. Češka ima odličan tim, ali mi smo zasluženo pobedili – rekao je Kim Anderson koji je Česima sinoć dao 5 golova.

Pobeda nad Nemačkom u trećem kolu u četvrtak, 19. januara od 18:15h donela bi Švedskoj prvu poziciju i možda maksimalna 4 boda koje će preneti u drugu fazu (ako prođu Česi i Nemci).

– Utakmica sa Nemačkom je jako važna za nas. Treba nam pobeda da bismo preneli što više bodova u drugu fazu gde se spajamo sa A grupom. Biće teško, ali verujem da možemo da pobedimo – dodao je Anderson.

Tri prvoplasirane ekipe iz B grupe spojiće se sa prve tri selekcije iz A grupe gde je i Srbija. Timovi iz različitih grupa će igrati svako sa svakim, a mečevi će biti u Beogradskoj areni.

– Biće nam jako teško da dođemo do polufinala. Moramo Nemce da pobedimo zbog bodova jer posle igramo i protiv Srbije koja je domaćin i već ima dve pobede i to nad Danskom i Poljskom. Znamo da su veće šanse kada igraš kod kuće jer imamo iskustva sa Svetskog prvenstva prošle godine. Srbija će imati 18.000 navijača u Areni i ima odličnu ekipu. Biće nam zasita teško – rekao je igrač nemačkog Kila i švedske reprezentacije.

Švedski rukometaši nisu imali priliku da upoznaju grad, ali se Kim nada da će uspeti da vide neke znamenitosti Niša.

– Odlična je atmosfera ovde. Hala Čair je prelepa, zaista je lepo igrati ovde. Za sada smo videli samo hotel i halu jer nismo imali vremena za razgledanje. Nadam se da ćemo  imati prilike da upoznamo Niš. Izgleda lepo – rekao je uz osmeh Kim Anderson.

Published
Categorized as Sport

2 comments

  1. ‘Lomi ‘ga Ljubice ,ako ne padne na rostilj onda sigurno pada na intervju 😉
    Ajmooooo SRBIJA do finala !!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *