Hala Čair i dalje bez 200 stolica

Ni posle više od 6 meseci u hali Čair u Nišu nisu postavljene stolice umesto onih koje su oštećene tokom Kupa Radivoja Koraća. Štetu ne pokriva osiguranje, Sportski centar nema rezervnih stolica.

Utakmica košarkaške reprezentacije Srbije i Islanda biće održana sutra od 20:30h u hali Čair, a jedan deo gledaoca, koji dođe do karata, sedeće na betonu jer nedostaje 200 stolica u tek renoviranoj hali. Na Kupu Radivoja Koraća, koji je bio februara ove godine, navijači Zvezde i Partizana su uništili ukupno 200 stolica, a to nije zamenjeno već 6 meseci.

– Nemamo rezervne stolice. Da ih imamo, mi bismo ih namestili, to što je urađeno je to. Treba da se kupe stolice, a to košta oko 500.000 dinara – rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Na severnoj tribini uništeno je 119 stolica, dok je na južnoj polomljena 81 stolica. Na južnoj tribini su čak iščupane 2 stolice koje su čeličnom konzolom bile vezane za beton. Osiguranje nije pokrivalo ovu štetu.

– Podneli smo zahtev da to plati osiguranje, a osiguranje je vratilo zahtev sa obrazloženjem da to nije predmet ugovora o osiguranju. Potom smo napisali žalbu, međutim, taj prigovor nije prošao i nije odlučeno pozitivno u našu korist. Hteli smo da izbegnemo da prebacimo odgovornost na Košarkaški savez, ali je njihova odgovornost prema ugovoru pre početka takmičenja. Računali smo da će osiguranje da plati, pa bi oni eventualno tražili nadoknadu i tražili krivca. Međutim, odgovorili su negativno i sada imamo “status quo” – dodao je Ignjatović.

Organizator Kupa Koraća bio je Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ali Sportski centar Čair im još nije uputio zahtev da nadoknade štetu.

– Nismo im još poslali zahtev, planiramo, samo to zavisi od drugih političkih i drugih odnosa u gradu – istakao je Ignjatović.

On ističe da prema ugovoru koji je potpisan pred Kup Koraća “svu štetu koja bude nastala prilikom događa, treba da snosi organizator”.

Vreme prolazi, hala je bez stolica, pa će gledaoci koji uspeju da nabave karte za sutrašnji meč izgleda morati da ponesu i neko jastuče ili novine da ne bi sedeli na beton.

Published
Categorized as Sport

10 comments

  1. Kakva bruka,sramota da covek nema prosto reci!Simonovic i ostala banda sad nek kazu dal je vredelo renovirati tzv. njihovu arenu Cair ili je trebalo izgraditi novu.Sramota da grad nema para za 200 novih stolica,gde mi to zivimo?

    1. Daj bre ne lupaj! Pa stolice bi bile ostecene i u toj tvojoj “novoj” areni! I ko bi ih tada placao? Opet isti – SC Cair ili Grad!

  2. E moj tuzni grade,,e moj teletabisu od simonovica,sad svi iz dzepa da izvadite pare i da ispravite da sutra ne bi pukla bruka….

  3. Apsolutno sam sebi govorio da ovakvu stetu osiguranje nece platiti stolice !
    Sad treba uzeti isecak izjave Milosa Simonovica u kome je rekao da ce osiguranje sigurno nadoknaditi troskove zamene stolica , i sadasnja vlast ga treba tuziti za obmanu.

    Bas sam se pitao kako to da nisu kao hteli da traze pare od beogradskih blizanaca, a sve pod izjavom da za tim nema potrebe , pokrice osiguranje. Sramota !

    E pa gospodine Ignjatovicu , treba da iskoristite ovu priliku i celnicima KSS stavite doznanja ,da se utakmica sutra nece igrati u koliko oni ili BG blizanci ne naplate stetu sto su naneli njihovi tzv. navijaci(huligani)!

    DOSTA LAZIMA I OBMANAMA !
    VREME JE ZA PRITISAK !
    ILI PARE ZA STOLICE ILI NEMA UTAKMICE !
    Posto ce i onako ce da kosarkase prate “poslovni ljudi”, a ne legendarna niska publika !

  4. Kakve veze ima nova hala, stara hala?! Sta ce Nisu nova hala kad i u ovoj staroj nema ko da se takmici?! Ne nego prst na celo, pa sledeci put da se razmisli pre nego sto opet organizuje KRK kada Nis ODAVNO nema respektabilnu kosarkasku ekipu.

  5. 500.000 din / 200 stolice = 2.500 din jedna stolica!?!?!?!? Kakve su bre to stolice, jer imaju zlatne stafove?

  6. nevidjeno,neverovatno,neshvatljivo…a pazite ovu recenicu,vezanu za zahtev RKSIS:,, …samo to zavisi od DRUGIH politickih i DRUGIH odnosa u gradu.”????? na koje li je odnose mislio? nema ,bre,sta da se prica,nek ti lelemudi iz RKSIS plate stolice,oni su organizatori!

  7. samo to zavisi od DRUGIH politickih i DRUGIH odnosa u gradu….
    Pa sve dok u ovoj zemlji ispunjenje ugovora bude zavisilo od politicke volje, sve dotle cemo i tapkati tu gde jesmo,u mestu. Ugovor je ugovor bre, pravni akt izmedju dve strane overen u sudu, i ne moze ni po kom osnovu zavisiti ni od kakvih volja.Ali nazalost u Srbiji zavisi, zato smo i tu gde jesmo.

  8. Stvarno smo rupa u Srbiji , dokle vise ovo nema se para , pa gde su pare kada niko nema . I mi nemamo pa se trudimo da placamo racune i odrzavamo kuce . Ako ste nesposobni da odrzavate dajte nekome ko ce moci da odrzava . Ja ovde vidim nesposobnost ljudi koji vode halu .Ajmo koncerti , sajmovi , dogadjaji pa neka e ima za odrzavanje !

  9. Gospodine Ignjatovicu, posle sledeceg koncerta i naknade za koriscenje hale kupite bar deo stolica i zamenite, Kup je bio pre 6 meseci, angazujte se malo…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *