U Nišu skuplji parking

Niški Parking-servis saopštio je da će zbog povećanja PDV sa 18 na 20 posto 1. i 2. oktobra “uskladiti cene usluga”.

Ipak, i dalje nije poznato koliko će parking u buduće koštati.

U prilično nejasnom saopštenju objavljenom na sajtu ovog preduzeća, na građane se apeluje da informacije “uzmu sa rezervom”.

– Usled promene PDV-a, u toku 1. i 2. oktobra 2012.godine usklađivaćemo cene usluga i na web prezentaciji  JKP „Parking servis“ – Niš na adresi www.nisparking.rs. Molimo vas da informacije o cenama usluga u ovom periodu uzmete sa rezervom – doslovce piše na sajtu Parking servisa.

U Parking-servisu pojašnjavaju da se “rezerva” odnosi isključivo na 1. i 2. oktobar.

– Na taj način smo pokušali da izbegnemo eventualne nesporazume sa korisnicima u trenutku promene istih. Sve cene na sajtu su ažurne od utorka, 2.10.2012.godine – piše u dopisu koji je poslat Južnim vestima.

Iz ovog preduzeća je saopšteno i da nije reč o poskupljenju, već o usklađivanju cena.

– S obzirom da su cene parkiranja utvrdjene Odlukom u neto iznosu (bez PDV-a), bilo je neophodno da se cene usklade sa novom stopom koja je veća za 2%. U tom smislu su i cene parkiranja veće za  2%. Dakle, ne radi se o povećanju cena parkiranja, već o usklađivanju cena sa novom stopom PDV-a – piše u saopštenju.

Umesto dosadašnjih 45 nova cena parkinga u Prvoj (crvenoj) zoni iznosi 45,77 dinara, dok će cena za drugi čas parkiranja u umesto 135 iznositi 137,29 dinara.

Cena parkiranja po započetom času u Drugoj (zelenoj) zoni iznosi 33,56 umesto 33 dinara koliko je bilo do sada.

7 comments

    1. Miske zadatak za osnovnu skolu. PDV se povecava za 2%, a trenutna cena je sa uracunatim PDV-om. Znaci, ukupna cena se povecava ~ 1.7%. Ajde na papir pa racunaj. 🙂

  1. Zasto se ne uvede jedinstvena tarifa za I i II zonu koja bi bila ista na teritoriji cele Srbije?Pitanje,po cemu je taj prostor u Nisu vredan 33,00 dinara u Pirotu 20-tak,…..Kada ih svuda isto kosta samo obelezavanje,osim toga nista vise ne ulazu u sredjivanje parking prostora.Da je cika Jova Zmaj ziv napisao bih sledece”Gde god nadjes zgodno mesto ti parking obelezi”
    Zbog cega to povecanje poreza ne povuce Parking servis.

    1. Hm… Koliko ima automobila po kvadratu parking mesta u Bg, a koliko u Pirotu? Ne kazem da mora da ima veze sa cenom, samo pitam! I nemoj da im dajes ideje, proverice gde je najskuplje, pa ce da ga nakace svuda, i tamo gde je prosecna plata 50 i kusur hiljada, i tamo gde je 20

  2. Bilo bi to lako kada bi se povecao samo porez na njihovu “uslugu”, onda bi cena porasla za 60 para.. medjutim porasli su svi njihovi troskovi, grejanje, struja, telefoni i ostalo, pa ce od svega toga procenat da se svali na krajnjeg korisnika – vozace. Nego ni oni jos nisu preracunali..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *