Novi poslanici sa juga Srbije

Dragan Todorović iz pirotskog Pokreta socijalista zamenio je predsednika stranke Aleksandra Vulina, a u republički parlament ušli su i Slavoljub Vlajković i Zoran Radovanović iz niškog SPS.

Piroćanci, koji do pre neki dan nisu imali nijednog predstavnika u republičkoj Skupštini sada ih imaju dvojicu. Uz Vladana Vasića, koji je izabran sa liste URS, u skupštinskoj sali u buduće će sedeti i Dragan Todorović, koji je izabran sa liste “Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić”.

On će u nacionalnom Parlamentu zameniti svog predsednika Aleksandra Vulina. Ali, vredi pomenuti da je Todorović na listi od 250 poslanika bio tek na 223. mestu, pa u Skupštinu ulazi “preko reda” zahvaljujući tome što je prvi sledeći na listi iz svoje partije.

Da li ima još nekog iz Pokreta socijalista za sada je tajna. Naime, Republička izborna komisija proglasila je podatak o stranačkoj pripadnosti za tajnu, odnosno za “lični podatak” i kao takav zabranila za objavljivanje.

Dragan Todorović bio je dugogodišnji član SPS-a, a posle smrti Slobodana Miloševića i sukoba u ovoj stranci, prelazi u Pokret socijalista. Kao kandidat SPS-a bio je protiv kandidat Vladanu Vasiću u drugom krugu izbora za predsednika opštine Pirot. Kao član SPS-a bio je u jednom mandatu republički, a u jednom mandatu savezni poslanik.


Novi poslanici i iz Niša

Na mesta članova SPS koji su ušli u Vladu ili preuzeli funkcije u ministarstvima izabrani su novi poslanici, među kojima su i predsednik Gradskog odbora te stranke u Nišu Slavoljub Vlajković i zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović.

Vlajković je diplomirani inženjer građevine. Aktuelni je direktor Javnog preduzeća “Nišstan” i predsednik Upravnog odbora FK Radnički iz Niša. Radovanović je specijalista radiologije i aktuelni zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu.

Uz njih dvojicu Niš sada ima 12 predstavnika u Skupštini Srbije, što je čak 5 više nego u prethodnom sazivu.

Do sada su poslanički mandati potvrđeni naprednjacima Ljubici Mrdaković-Todorović i Momiru Stojanoviću, demokratama Bošku Ristiću i Dušanu MilisavljevićuDejanu Rajčiću iz Nove Srbije, Ivani Dinić iz SPS, Sanji Jefić iz LDP, Milanu Lapčeviću iz DSS i predstavniku PUPS-a Miloradu Stošiću.

10 comments

  1. Ovo je prava stvar za Pirot,da se cuje istina u vrhu vlasti i da se sto pre raspetljaju optuzbe koje zadnjih meseci na naslovnim stranama stampe potresaju javnost.

    1. Udaraju minuse ovi sto treba da budu procesuirani,a ne treba ih posebno traziti,ici samo tragom “Tabloida”.

  2. Pa kad je vec tako, uradite nesto za grad u kome ste do juce ziveli, pogurajte neki veliki projekat ovde na jug.

    1. U prokletu avliju i bure bez dna se ne ulaze,posebno dok je ovaj olos na vlasti.Pa i ovi iz Republike ih zaobilaze,jer vide o cemu se radi.

  3. JUG da se organizuje.
    Za glasno zastupanje interesa jugoistoka Srbije.
    Za partnerski odnos gradova i opština jugoistoka Srbije.
    Za partnerski odnos funkcionera jugoistoka Srbije.

    JUŽNA PRUGA- NIJE TUGA.

    1. Gorana Tanukija za predsednika SNS Pirot! Tanuki-Todorović je dobitna kombinacija!Bidža, Bulidža, Globus, Toško, Lale ,Sonja ,Alek, doviđenja!

  4. Деда Бође,оно 1 април одавно пројде. Че мора да чекаш 2013 год. да дојде 1 април па да те поставе за председника СНС.

  5. Деда Бође 1 април пројде. Че мора да чекаш 2013год. да дојде поново 1 април, или пак Лимбург месец. Тегај че постанеш председник на СНС.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *