Neuspelo formiranje vlasti u Medijani

¸¸Nebojša Krstić (URS) nije izabran za predsednika niške Opštine Medijana jer je jedna odbornica SNS odbila da glasa za njega, a protiv je bio još jedan odbornik “većine”.

Pre ovoga formalno je obavljeno konstituisanje Skupštine.

Verifikovani su mandati novoizabranih odbornika, a zahvaljujući glasovima SNS, SPS, URS i DSS su izabrani predsednik, zamenik predsednika i sekretar.

Međutim, kada je na dnevni red stigao izbor novog predsednika i Opštinskog veća, nastala je pometnja.

Odbornicima je za predsednika predložen Nebojša Krstić iz URS, aktuelni zamenik direktora Kliničkog centra Niš. Međutim, pred sam početak glasanja za skupštinsku govornicu je izašla Mila Dimitrijević odbornica SNS.

Ona je, i pored toga što je predviđeno tajno glasanje, izjavila da neće podržati izbor Krstića. Dimitrijević je rekla da je pre nekoliko godina bila član G17 (URS), da se zaklela građanima i da smatra da kandidat URS ako postane predsednik neće doneti boljitak opštini, ali je potvrdila da se na nju vrši veliki pritisak.

– Bilo je pritisaka iz SNS i sinoć i jutros, ali to ne može da se uporedi sa onim od pre 3 godine, kad sam bila član G17 – izjavila je Dimitrijević.

Međutim, očekivalo se da ova koalicija ima većinu i bez Dimitrijevićeve, pošto SNS, SPS, URS i DSS ukupno imaju 15 odbornika, a 14 je potrebno za većinu.

Ipak, na sprovedenom tajnom glasanju predlog novog rukovodstva nije dobio potrebnu većinu. ZA je bilo 13 glasova i isto toliko protiv, dok je jedan bio nevažeći. To znači, u slučaju da je Dimitrijević glasala ZA ili bila udržana, da je još jedan odbornik “većine” odbio da podrži izbor predsednika i Veća.

Posle objavljivanja rezultata predsednik Skupštine je predložio pauzu od 30 minuta.

Tokom pauze na Milu Dimitrijević na toj pauzi je vršen dodatni pritisak, a prema tvrdnjama očevidaca na nju je i fizički nasrnuo jedan od lidera naprednjaka u Nišu Darko Bulatović.

Ona je i pored toga novinarima rekla da ostaje pri stavu da neće menjati svoju odluku.

Sednica je nakon toga prekinuta i za sada nije poznato da li će tokom dana biti nastavljena.

Zbog cele zbrke, kako se moglo čuti među odbornicima tokom pauze, ozbiljno je dovoden u pitanje nastavak za večeras zakazane sednice Skupštine u Paliluli, gde je na dnevnom redu izbor opštinskog rukovodstva.

Podsetimo, i u Paliluli je većinu formirala koalicija SNS-SPS-URS, ali iz nepoznatih razloga na juče održanoj sednici Skupštine nije izabrano rukovodstvo


“Poništavanje volje građana” 

Predsednik Opštinskog odbora DS Medijana i odbornik ove stranke Dušan Milisavljević pred glasanje za predsednika i Opštinsko veće je sa skupštinske govornice ocenio da je formiranje većine SNS-URS-SPS ismevanje građana.

– To je poništenje volje građana sa teritorije opštine Medijana koji su glasali da ovu opštinu vodi Ćirković. Ovo nije ništa drugo do bukvalno degradiranje svih građana koji žive u ovoj opštini. Svi ste učestvovali u pregovorima i hvalili rad Ćirkovića, a onda su vas centrale iz Beograda ukočile u tome. Da li predsednik treba da bude iz stranke koja ima 3 odbornika (URS)? – rekao je Milisavljević.


Rukovodstvo Skupštine

Za predsednika Skupštine Opštine Medijana izabran je Momčilo Radojičić iz SPS. Za njegovog zamenika Zoran Stojanović iz SNS, dok je za sekretara izabran Radomir Jocić iz SNS.

Pored kandidata za predsednika Opštine Nebojše Krstića (URS), za članove Veća predloženi su Gordana Livada (URS), Nebojša Vasić (SPS), Uroš Radulović (SNS), Bojan Cvetković (SNS) i Vladimir Vojvodić (DSS).

U Skupštini Opštine Medijana najviše odbornika ima DS – 9. 6 ima SNS, a koalicija oko SPS-a 4. 3 odbornika ima URS, a po 2 DSS i LDP. Jednog odbornika imaju i Dveri.

38 comments

  1. Sad je idealna prilika Serifu, Joci debelom, Krletu da se prodaju.Zato ursovci ne brinite tog 1 mozete medju njima naci, a mi na medijani smo stavili na opkladu ko od njih ce ostvariti transfer.

    1. Ako nešto ne volim, onda su to fudbaleri koji igraju protiv vlastitog tima u nadi da će tako postati kapiteni…
      Strpi se… Biće unutarstranačkih izbora i reforme partije pa podršku traži od članstva. Imaćeš priliku… Nemoj da se blamiraš po net-u… A ja ti garantujem da se ni Šerif ni Joca neće prodati URS-u, ili nekom trećem, a to ti i sam odlično znaš. I ja tadkodje čekam unutarstranačke izbore, ali ne zbog onih koje si ti nabrojao, već zbog takvih poput tebe koji su po DS opasniji od Tome Nikolića i Aleksandra Vučića zajedno. Uživaj i lepo se sunčaj na palubi dok Boško vozi tvoj “Titanic” 😉

  2. Da nova vlast stvarno zeli promene,prvo bi ukinula gradske opstine.Kakvu smo vajdu videli od njih sve ove godine.Osim sto su sebi stvorili radna mesta predsednika,zamenika,savetnika,kordinatora…
    Sto se tice Krstica,verovatno radi na klinici,fakultetu,stranci,skupstini grad,mozda negde privatno.Ima ga svuda i nigde.Sjasi Kurta da uzjase Murta Srbijo.

  3. jadna li je to skupstina koju obara Mila Dimitrijevic,a i jos jadnija stranka kojoj je prva zena na listi.

  4. Ocigledno da taj ocevidac ne vidi dobro sto kaze da je Bulatovic “fizicki nasrnuo” na Dimitrijevicku…bio sam tamo sve vreme i nista od toga nije bilo. Ostalo je tacno!

    1. Bulatović nije fizički nasrnuo, ali se jako ružno ponašao. Taj čovek ne poseduje lepe manire, da ne kažem da je agresivan.

  5. Uroš Radulović opštinski većnik??? On je veliki simpatizer Šešelja, a i Dveri, odakle on u SNS? Prema njegovim stavovima ja sam cenio da je član: Dveri ili Obraz-a. Kako god bilo, čovek je, kako se to već kaže, propali student Prava.

    1. “propali” ??
      Ajde malo poslusajte sebe, decko ima 23 godine, suvise je rano da bi u bilo cemu bio ono gore navedeno…
      Decko je iskren, posten, politicki korektan, uz sve to studira i trudi se da sam uspe u zivotu, a svima vama “anonimnim antipoliticarima” mogu samo jedno da porucim. Ako malo vise obratite paznju na svoje sopstvene ambicije umesto na pljuvanje po mladim i uspesnim ljudima, mozda bi ste u svom zivotu i postigli nesto…

  6. Pa s’obzirom da doticna “odbornica” krsi izbornu volju gradjana,a iz teksta i njene izjave je poznata u politickim krugovima kao preletac, zasto iz moralnih razloga ne podnese ostavku na odbornicko mesto.Verujem da SNS ima i bolje kadrove od iste.

    1. Gospodine Mišić Milenko, izborna volja građana je na Medijani skroz drugačija od toga da URS sa 3 (slovima: tri) odbornika dobije predsednika opštine. A Milan Krstić nije baš čovek sa manirima jednog predsednika opštine. Ćirković je, sa druge strane, sjajno obavljao posao. Toliko.

  7. Šta Darko Bulatović radi tu? Zar on nije kandidat SNS-a za predsednika opštine Crveni krst? Kakve on ima veze sa Opštinom Medijana i lokalnim izborima tu? Unutarstranački haos u SNS je dostigao Vrhunac!

  8. Pa dobro poslanice Milisavljevicu pa zar nam do pre tri dana nisi punio glavu izjavama da Cirkovic mora da bude gradonacelnik jer je Beograd to hteo, a sad napadas ostale da slusaju Beograd. Imas li ti obraz covece ili bar neko ogledalo u kuci. Sram te bilo.

    1. Milisavljevicu, uhvati svog simpatizera Cirkovica pod misku, pa idite u svoja sela i tamo uredjujte stanje. Ovde ste pokazali sta znate i umete, dosta nam je sarlatana, konacno bi trebalo nesto i da se radi. Ja cestitam i Mili Dimitrijevic jer otvoreno kaze sta misli, Nebojsa Krstic nije dobro resenje za Medijanu, mada je ponuda kandidata katastrofalno losa. Pricalo se o Bojanu Avramovicu, sta je bilo s njim?

  9. Istine radi treba reci sve do kraja.Glasalo se otvorenih listica bas zato sto je bilo sumnje u redovima SNS i svi su medjusobno pokazali listice dakle i SNS i Nova Srnija i SPS i URS su podrzali kandidata URS sem doticne gospodje.Ali niko ne rece da jedan koji zuri na rucak nije hteo da pokaze listic? Dali to SPS radi zbog Palilule veceras i zbog Novakovica pitanje je veliko! Da se uplasi SNS i da veceras ne bude glasanja pa da ostane slobodno mesto preds.opstine Palilula dok Novakovic ne dobije sta trazi da bi mu ovo bilo sigurica ako ga ispale!

  10. Normalno je da nadobudni crnogorac Bulatovic i njegovi nepismeni odbornici(nocni cuvar Vuckovic, knigovodja Krstic, popriuceni novinar Mila Dimitrijevic…)zbog licnih interesa uradice sve samo da bi se docepali sto boljih funkcija. Oni su danas u Mediani pokazali svoje pravo lice, kako vode OO Mediana tako su zeleli da se ponasaju i u Opstini Mediana. Jasno je da oni nisu kadar nizakakvu funkciju. Oni ni od svojih stranackih kolega nisu imali podrsku vec je sve radjeno sprovodjenjem volje Bulatovica. Njemu zelim sto brzi odlazak u Opstinu Crveni krst za koju se i kandidovao.

    1. Zorane, sledeci put kad se usudis da pises komentare ovakvog tipa, prvo nauci da se MediJana pise sa J a ne bez J. I nemoj da ti brines za Bulatovica toliko, cemu frustracija.

  11. Ovde Nova Srbija nije prodala covek je pokazao listic bas zbog sunje koju je SNS imao predhodnih dana i kod svojih i prema SPS? Mislim da njie gosp.Mila jedini odbornik koji je iz SNS prodao dogovor ima najmanje jos jedan,a i ovaj sto zuri na rucak je nekako sumnjiv jos kad se uveze sve sa vecerasnjom sednbicom na Paliluli nekako deluje kao da SPS ucenjuje URS i SNS?! Hm hm,neka SNS proveri svoje odbornike na Mediani

  12. Шта је могло да се очекује боље од кадрова Црногорца Дарка Булатовића? У СНС га зову “ходајућа катасрофа”. Где год се меша (а свуд се меша, као мајонез) ствара проблеме, раздоре, свађе… Сачувај Боже!

    1. Rankovicu tebe je Bog stvorio samo da prozivas coveka koga i ne poznajes i da sedis u fotelju i kucas ove nebuloze.

  13. Citam sve ove komentare i ne mogu da verujem kakvi sve bolesni mozgovi postoje. Da pisu komentare pod raznim imenima i da koriste lazna imena, poput Misic Milenko,(covek koji ne zna kako se ovo koristi)I ovog sto spominjete Sekulu da je pisao protiv Krstica.. Mozete da pricate sta hocete, SNS je formirala vlast na svim nivoima, ovako ne mozete da joj napakostite…i ovo je jedini nacin da iskazete svoje nezadovoljstvo. Neka je na casti ko je ovo pisao.

  14. Porucuje vam Milan Krstic sekretar SNA-a iz OO Medijana i zamenik predsednika opstine Medijana da nikad ne gubi!!! :)))

  15. Caslave samo prezime govori o tome u kakvom se stanju nalazis.Nesrecan si neka je tako samo zbog politike ovako ti zelim sve naljbolje.Da jedva cekamo te izbore i da u smetliste istorije niskog ds posaljemo Serifa, Lilica, Jocu , Krleta…Ne blabiram se ja vec ti , gradjani Nisa znaju ko su ovi ljudi koje sam nabrojao.Vidis i sam koliko minuseva imas.

    1. Nisam ja nesrećan zbog politike, a ni zbog života, već zbog toga što u ime DS-a pričaju nepismeni ljudi, političari nalik Srećku Šojiću. Pogledaj sklop svojih rečenica. Nije bilo vremena da se ovlada barem osnovima gramatike? Ne ide baš od ruke pravopis i upotreba znakova interpunkcije? Pametnije je bilo utrošiti vreme na dodvoravanje Bošku? 🙂 Bio bih još nesrećniji kada bih verovao da razgovaram sa istinskim demokratom, ali nema puno mesta za brigu. Znam da nisi to za šta se predstavljaš. Demokrate su obrazovani i napredni ljudi. Nikada ne koristimo sredstva javnog informisanja za ispoljavanje ličnih frustracija i unutarstranačke rasprave. Ko si ti, to već ne znam. Tvoje reči više pristaju biračkom telu radikala…

  16. Ja molim komentatore da me ne mesaju ni sa kakvim Misic Milenkom,jer ni ja sam ne znam ko je doticni…a eto koliko sam upucen u politiku da nisam znao da je volja gradjana u go Medijana DS pa sam rekao,da ne kazem lupio, drugacije. Hvala

  17. Крв је људска рана наопака,
    на нос вам је почела скакати,
    препунисте мјешину гријеха!

    1. Crni Milose, kakve veze ima ova nebuloza na ovom mestu…Gde si ovo isceprkao i kao neku mudrost postavio da se pravis “pametan”. Mozda bi i ti hteo da se bavis politikom, imas predispozicije jer se u sve slabo razumes.

  18. Пошто не смеш да ставиш своје име и презиме мораћу да те назовем овако како си се потписао “o, Boze”, не знам да ли си чуо за Његоша, то је он написао, а ево ја ћу да ти преведем шта то значи: Толико сте грешили да ће вам људска крв којом сте се “хранили” на нос изаћи јер је она “рана наопака” – не ваља је јести, не ваља чинити грехе, посебно не на штету другом човеку.
    Политичар нисам, нити планирам да постанем… “o, Boze”. Поздрав!:)

  19. ako niste, a niste bili u Skupstini toga dana, kako mozete da komentarisete sta se desilo.
    ako je jedna zena rekla sta misli, ne znaci da treba da je razapinjete kako je kome drago.ko je jos bio protiv, a sakrio se? pravo je pitanje, i jos da Vam ostavim svima temu za razmisljanje, kako namakose u drugom krugu 16?

  20. Немојте тако о једној дами. И зашто је странка још јаднија? Ту даму је сигурно неко предложио?

  21. То ради трактор, зар не? И то баш гласно! “Кarti za prevoz”, на каже се “седиш у фотељу”. Обнови градиво. Шта то беше небулоза? Знаш ли?

  22. Borac, ne pricaj kad ne znas. Moj rodjeni brat je bio prisutan kad je izglasana lista, a da ni jedno ime sa liste nije procitano. Ko je nju predlozio? Niko. Neko je samo dopisao njeno ime. Zasto prva zena na listi? To stvarno ne znam.

  23. Borac=Mila
    Predložio je Bulatović zbog nama nevidljivih kvaliteta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *