Ove godine bolja ponuda na Sajmu knjiga

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u niškoj hali Čair popusti se kreću se od 10%, pa do 70%, a prema oceni posetilaca i izlagača ove godine je bolja i raznovrsnija ponuda.

Po nižoj ceni možete nabaviti komplete, neki od izdavača daju popuste u zavisnosti od broja kupljenih knjiga, a kod drugih važe akcije 3 knjige za 1.000 dinara.

Ove godine često se može videti da u kupovinu i razgledanje dolaze cele porodice.

– Drago mi je kad vidim koliko se deca raduju za knjige, onda mi nije bitno ni koliko košta samo kad se interesuju. Pošto su skoro počeli da čitaju trudimo se da im razvijemo naviku i ljubav prema knjizi što je više moguće – kaže jedan sugrađanin koji je na sajam došao sa unucima.

Na sajmu možete naći i antikvarne knjige među kojima su i neki, možda već pomalo zaboravljeni naslovi. Tu možete naći retka izdanja kojih u knjižarama nema ili neke knjige kojima je zbog starosti snižena cena.

Izlagači sa kojima smo razgovarali kažu da su uglavnom zadovoljni interesovanjem Nišlija za knjige i primećuju da najviše kupuju studenti.

– Studenti najčešće traže stručnu literaturu ili bestselere, ovo je prilika da iskoriste popuste i nabave ono što im je potrebno – kaže jedan od izlagača na sajmu.

Veliko interesovanje postoji i za dela niških autora Dejana Stojiljkovića i Branislava Jankovića. Na štandu svog izdavača oni povremeno i potpisuju knjige zainteresovanim čitaocima.

U hali Čair posetilaca ima tokom celog dana, ali gužve su uglavnom popodne oko 18h.

Kao i prethodnih godina, na jednom od štandova su i članovi Udruženja obolelih od multiple skleroze, koji prodajom ukrasnih ikebana sakupljaju novac za aktivnosti svoje organizacije.

Za vreme trajanja sajma u okviru pratećeg programa organizovane su i promocije knjiga.

Sajam će biti otvoren do 28. novembra, a radno vreme je od 10h do 20h. Cena karte je 100 dinara.

3 comments

  1. Upravo sam se vratio sa sajma,i mogu reci da je prosle godine bio bogatiji,nema ni jedna knjiga vezana za geografiju

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *