Obeležen Dan Univerziteta u Nišu

Povodom dana Univerziteta u Nišu, Studentski kulturni centar organizovao je tradicionalni godišnji koncert i veče posvećeno predstavama Akademskog pozorišta SKC-a.

Obe manifestacije održane su u dvorištu Univerziteta, organozatori kažu da su zadovoljni odzivom niške publike.

– 47 uspešnih godina je za nama. Želimo da i večeras potvrdimo da mladost ovog Univerziteta uspešno neguje ono što najviše voli, muziku i horsko pevanje. Da pokažemo da je Univerzitet u Nišu centar kulture i umetnosti, ne samo nauke. I da jednostavno Studentski kulturni centar i ovo prelepo dvorište Univerziteta bude tačka kontakta, razmene dobrih osećanja i pozitivne energije – rekao je Miša Jović, direktor SKC-a na početku programa koncerta.

Ovo veče istovremeno je bilo posvećeno Miloradu Veljkoviću, a u velikom broju posetilaca predstavili su se Ženski hor SKC Niš, Niški kamerni hor, horovi “Rossini”, “Fiore Capelli”, “Brahms be” i “Maestrini”.


Pozorišni maraton

Subotnje veče bilo je posvećeno teatru. Glumci Akademskog pozorišta izveli su 4 predstave za redom. Prema evidenciji organizatora, program od 21h do 2h posle ponoći pratilo je preko 250 ljudi.

Ovo je drugi put da SKC organizuje “maraton”. Nakon ovoga, do septembara glumci će odmarati, a posle toga Nišlije očekuje “Urban Fest” i nastavak pozorišne sezone.

Iako je tokom večeri program “maratona” bio promenjen, pa je umesto “Beogradske trilogije” izvedena predstava “Čudo u Šarganu” publici to ipak nije predstavljalo problem.

Glumci su zaslužili sve pohvale za istrajnost i dobru glumu, a do nastavka pozorišne sezone ostaje da uživamo u drugim programima SKC-a.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *