Let 3 impresionirao Nišlije

Riječki sastav Let 3, sinoć je pred oko stotinak Nišlija održao koncert u intimnoj atmosferi kluba Fidbek. Riječani su svirajući blizu dva sata, u svom maniru zabavili nišku publiku.

Iako se poslednjih nekoliko nedelja kapacitet kluba Fidbek ne ispunjava, ne može se sporiti kvalitet svirki koje se u njemu dešavaju. Intimna, kamerna atmosfera i veoma prisna komunikacija sa publikom iz sedmice u sedmicu karakterišu koncerte u ovom već kultnom niškom klubu.

Sinoć su se za dobru atmosferu, još jednim kontroverznim nastupom pobrinuli Let 3.

Svirajući pesme lascivnih i može se reći vulgarnih naslova i sadržaja poput „Kurcem u čelo“, „Riječke pičke“ Riječani su stotinak prisutnih Nišlija doveli u stanje folk rok ekstaze.

Mogli su se čuti i tradicionalniji hitovi poput pesme „Ero s onoga svijeta“ ili obrade narodne pesme u Dip parpl maniru „Dijete u vremenu“. Ono što svakako Let 3 stavlja na pijadestal kontroverznosti rame uz rame sa Rambom Amadeusom jesu upravo parodično komični nastupi.

„Oduševljen sam niškom publikom. Uvijek mi je bila mila i prirasla za srce. Mi smo prvi put u ovom klubu i zanimljivo je što bez obzira na to o kom se prostoru radi mi se super provedemo. Trudili smo se da pružimo što više pesama i ne uskratimo sve prisutne za određene muzičke želje koje smo čuli u publici.“ Izjavio je za Južne vesti u pauzi između glavnog nastupa i bisa, pevač benda Zoran Prodanović Prlja.

Tokom bisa mogao se uočiti i scensko vokalni nastup basiste Damira Martinovića Mrleta, koji je svojim interesantnim provokativnim imidžom, neko vreme sam zabavljao publiku.

Bend Let 3 je osnovan 1987. godine kao nastavak muzičkog sastava Let 2. Osnovu benda čine upravo Damir Martinović i Zoran Prodanović. Čuveni su po ekscentričnim nastupima koje obavezno prati i zanimljiv, može se reći nesvakidašnji izgled članova benda.

5 comments

  1. Kao i uvek, u kolikom god broju da je prisutna publika je maksimalno ispoštovana. Svaka čast gospodi iz benda od kojih bi mnogi mogli štošta da nauče.
    Kad bi prevazišli malograđanštinu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *