Enterijer za “Volvo” iz Leskovca

Grčka firma koja za automobile “Volvo” i “Krajsler” proizvodi patosnice i presvlake najavila je otvaranje svoje fabrike u Leskovcu.

Fabrika atinske firme „Autostop interior“, biće smeštena u halama bivšeg tekstilnog preduzeća „Zevelon“ koje su zakupljene na 8 godina i u čiju će adaptaciju i rekonstrukciju, prema pisanju Jugmedie biti uloženo između 5 i 6 miliona evra.

Memorandum sa vlasnikom grčke kompanije Panajotisom Picikosom potpisao je gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.

Predstavnik grčke kompanije Panajotis Picikos pojasnio je da će biti upošljeno 300 radnika, a da će kompletna proizvodnja biti usmerena na izvoz.

– Svojim proizvodima snabdevamo sve zemlje u Evropi, a sada planirmo da se proširimo na Ameriku i Australiju. Kompanija planira da poslovanje u Leskovcu pokrene početkom 2013. godine, nakon rekontrukcije objekta. U prvoj godini zaposliće 100 radnika, u drugoj 100 i u trećoj još 100 radnika – rekao je Picikosa.

Picikosa je dodao da je za investiranje zaintersovana još jedna grčka kompanija, koja proizvodi kupaće kostime.

Za Leskovac se, prema njegovim rečima, odlučio zbog povoljnih uslova koje grad pruža investitorima, a za Srbiju zbog blizine evropskog tržišta, a da u prvom planu nisu bile subvencije države.

5 comments

  1. Ok, bolje ista nego nista!
    Ipak se nesto radi na dovodjenju investitora.
    Mozete da volite ili mrzite sadasnju vlast, ali da li je za vreme Radikala(SNS-a) otvoreno neko radno mesto ???!!!
    Nisam stranacki opredeljen, cak sta vise ne volim nijednog politicara i stranku !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *