Radnički izgubio od CSKA iz Sofije

Fudbaleri Radničkog poraženi su rezultatom 3:1 na stadionu Čair u Nišu od sofijskog CSKA. Jedini gol za Radnički postigao je Milan Jovanović u 38. minutu.

Na rekonstruisanom stadionu Čair odigrana je prva međunarodna utakmica. Niški Radnički dočekao je bugarskog vicešampiona i učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope. CSKA je pokazao da ima više iskustva i sa Čaira odlazi sa pobedom.

Radnički nije pokazao “pravo lice” na ovom meču, koji će poslužiti kao dobra priprema za nastavak jesenjeg šampionata. Prvu priliku na meču imao je Radnički preko Milana Jovanovića, ali njegov šut nije iznenadio golmana gostiju. Nakon toga, u 22. minutu Dalibor MItrović je šutirao u golmana nakon dodavanja Predraga Stamenkovića.

Prvi gol postigli su fudbaleri CSKA. U 33. minutu Dos Santos je iznenadio odbranu Radničkog i sa desne strane šesnaesterca domaćih postigao gol. Samo minut kasnije, CSKA je poveo sa 2:0 golom Karačanakova.

Dos Santos je imao priliku da opet postigne gol, ali je u 35. golman Radničkog Miloš Perić dobro reagovao.

Jeidni gol za niški tim postigao je Milan Jovanović u 38. minutu nakon asistencije Predraga Stamenkovića.

Pred kraj prvog poluvremena, u 43. minutu Dos Santos je opet napravio sebi šansu, ali je šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu trener Radničkog Aleksandar Ilić izmenio je kompletan tim. U 54. minutu Radnički je imao priliku da izjednači, ali je udarac Saše Stojanoviće ispred golmana CSKA izblokirao igrač odbrane bugarskog tima. Loptu je Stojanoviću sa leve strane dodao Milan Jovanović.

Samo dva minuta kasnije Bratislav Pejčić je iz sredine poslao loptu Saši Stojanoviću koji dodao do Stevana Stefanovića, a ovaj nije iskoristio priliku.

U 72. minutu Milan Pavličić je poveo akciju, dodao Stojanoviću, koji je na desnoj strani našao Strahinju Petrovića. Ipak, šut Petrovića je završio preko gola.

Minut kasnije igrač CSKA Priso pokušao je da iznenadi Perića, ali je golman Radničkog odbranio.

U 79. minutu Milan Pavličić je šutirao, golman gostiju odbranio, lopta se odbila do Aleksandra Jovanovića kom je udarac izblokirao igrač odbrane CSKA.

U 80. minutu Seržio Ribeiero je postavio konačan rezultat 3:1.

Trener Nišlija Aleksandar Ilić imao je priliku da isproba 22 igrača i tako pripremi tim za nastavak sezone u Superligi pošto u subotu, 20. oktobra Radnički dočekuje Jagodinu.


Pre utakmice sastali su se članovi uprava Radničkog i CSKA sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem. Perišić je predsedniku i vlasniku bugarskog tima Dimitru Borisovu uručio zlatnik Konstantina povodom proslave koja će biti sledeće godine u Nišu kada se obeležava 17 vekova hrišćanstva. Predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković uručio je Dimitrovu dres i šal Radničkog, a i gosti su prigodnim poklonima uzvratili gostoprimstvo.


Himna Radničkog

Pre početka utakmice premijerno je puštena himna Radničkog za koju su tekst, muziku i aranžman uradili MIhailo Jocić i Goran Milošević Zenit. Pesmu je otpevao Dejan Najdanović Najda. U nastavku teksta je možete poslušati.

Published
Categorized as Sport

14 comments

    1. U Zurnalu pise 1000 , a Narodne novene u sutrasnjem broju napisale 1.500 gledalaca.
      Nema blage veze.
      Ne znam kako ne vide ljude koji do poslednjeg mesta sede na juznoj tribini ka zapadu.

  1. Gledao sam mec i imali smo i dobre i lose momente.Mogli smo sigurno da postignemo taj 2 gol,kod rezultata 1-2.Ali onda smo primili taj nesrecni 3 gol,kada je golmanu ispala lopta iz ruke i ovaj je samo cusnuo u praznu mrezu…steta,ali ovo je samo prijateljska utakmica i ne treba ocajavati.CSKA je bolji tim,imaju dosta stranaca i sigurno su mnogo finansijski stabilniji od Radnickog.20 oktobra Jagodina mora da padne!!!

  2. ovaj CSKA kao da je iz Brazila.. nema 5 bugara da igraju.. mozda bi mogli da se malo ugledamo na njih i dovedemo po kojeg stranca, jer nisu ni oni previse bogati a imaju dobre strance! ili dobra privatizacija kluba, od strane onog koji voli taj klub!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *