Niški vaterpolisti u štrajku

Ekipa Vaterpolo kluba Nais odbija da trenira jer je Uprava promenila trenera Marka Blagojevića i dovela Predraga Kikinđanina. Predsednik Naisa kaže da će se naći rešenje.

21 igrač iz niškog kluba potpisao je peticiju u kojoj traži da se za prvog trenera vrati Marko Blagojević koji je vodio ovu ekipu i prošle godine u Prvoj B ligi. Nakon promene uprave kluba, za šefa stručnog štaba doveden je Predrag Kikinđanin, ali je ekipa odbila da odradi trening.

– Nećemo ići na bazen dok se ne reši status. Želimo da zadržimo trenera Marka Blagojevića. Nemamo sukob sa Kikinđaninom, on je mene vodio 5 godina. Četiri godine sam igrao Prvu ligu, ali nisam zadovoljan njegovim radom. Njegov režim je kao pre 20 godina. Više sam napredovao i sa većom željom idem na treninge tokom godinu dana sa Blagojevićem, nego 5 godina sa Kikinđaninom – rekao je Nemanja Šilj, kapiten ekipe.

Nova Uprava kluba vratila je nekadašnjeg trenera Predraga Kikinđanina na mesto šefa stručnog štaba, a kada je trebalo da odradi prvi trening igrači su odbili da uđu u bazen. Za Vaterpolo klub Nais igraju deca iz Niša, a najstariji od njih ima 24 godine.

– Igrači su dobili obećanje od uprave da neće moći da igraju u Vaterpolo klubu ako se ne vrate treninzima. Iz Uprave su rekli da su oni u mogućnosti da dovedu 15 novih igrača. Doveli su 6 pojačanja, igrače iz Mađarske, Sente, Subotice, Makedonije i Kraljeva i to je loše za niški sport. Tako nema mesta za ove mlade momke i dovode se u pitanje karijere 21 momka – rekao je Marko Blagojević.

Igrači su svoj zahtev predali predsedniku kluba Draganu Taškovu i zatražili da se Blagojević vratio na mesto prvog trenera. Dragan Taškov je rekao da će se naći rešenje koje će moći da zadovolji obe strane.

– Nemam komentar, to su sve moji bivši igrači. Marku Blagojeviću je bilo ponuđeno da radi kao pomoćni trener, a ne kao prvi. Momci traže da on bude prvi. Videćemo, ne odlučujem sam o tome. Interes je da se ta deca vrate na treninge. To su mladi igrači, treba da se vrate onom lepom u sportu – rekao je Dragan Taškov, predsednik kluba.

Sednica Upravnog odbora će biti večeras, a rešenje bi trebalo da se nađe. Vaterpolo u Nišu zna šta se dešava kada se dovedu igrači sa strane, koliko to košta i koliko može da pomogne mladim talentima iz Niša.

Published
Categorized as Sport

11 comments

  1. Nisko plivanje u opste vode nezamenljivi,povezali se sa politickim mocnicima,okupirali Niski bazen privatizovali ga kao svoju tatkovinu foliraju da su nekakvi strucnjaci mada su obicne puske ali preko clanarina i ostalih potrazivanja dobro vajde.I neka pokusa neko sa novim klubom jednostavno NECE PROCI nikakva konkurencija ne dolazi u obzir.

    1. Svaka cast…Svi dajemo podrsku ovim momcima koji su po 12 godina u ovom sportu i koji nisu uzeli ni jedan jedini dinar a dali sve…Cekamo Vas na bazenu da zajednicki udjemo u elitu…

  2. Svaka cast za ove momke, najzad da neko stane ispred sporta a ne pojedinaca. Zahvaljujuci politici kakvu su vodili do sada i unistavali Niski sport i nasu decu i koju zele da nastave, nasa deca gube i volju i pozicije za napredovanjem jer sva dosadasnja rukovodstva ispred sporta stavljaju licne interese. Zbog toga je i moj sin nakon 12god odricanja, treniranja i igranja napustio ovaj klub. Momci samo napred i ne odustajte jer ste vi ti koji nose ovaj sport a ne treneri i uprava kliba.

  3. Ovo nema nigde sem u Nišu! To je kao kad bi se ja bunio u opštini što me je moja majka rodila, a ne Perina…

    1. E al’ ti je poređenje. Majku ne možeš (i ne treba) da menjas, a trenera mozes (u ovom slucaju i treba) da menjas

  4. Ocigledno da je banana i kompanija iz urs-a,ugledajuci se na verka iz kragujevca pozelela da mu parira sto tice sporta.Dakle ne da nemaju pojma o sportu nego je to strasno , ima onog vecnika pesica koji je antitalenat,igrao sam basket sa njim,unistavaju klince,nase klince,a peru pare dovodeci matore igrace koji su preplaceni,vec smo to vidjali na bazenu prethodnih godina .Moja podrska igracima ne odustajte nikako ,nemate sta da izgubite,budite istrajni do kraja !

  5. Ovi momci na celu sa trenerom Blagojevicem su se okupili i napravili novi klub sa novom postavkom ljudi i krenuli od nule pobegavsi od Kikindjanina i stare uprave bivseg kluba. Mene bi bilo sramota da sam na mestu Kikindjanina, da se namece upravi i igracima koji su od njega pobegli. A treba i da se zna da je taj Kikindjanin fizicki nasrnuo i tesko povredio svog prvog saradnika u klubu na sred treninga. Pa o cemu vise raspravljati?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *