Odbijena tužba DS protiv Medijane

Upravni sud odbacio je tužbu Demokratske stranke zbog spornog obeležavanja glasačkih listića prilikom izbora predsednika niške Skupštine Opštine Medijana, saznaju Južne vesti.

Predsednik Skupštine Momčilo Radojičić (SPS) potvrdio nam je ovu informaciju, ali nije želeo da govori o tome.

– Planirana je konferencija za novinare, ne želim za sada ništa o tome da pričam – rekao je Radojičić.

Lider demokrata u ovoj opštini i narodni poslanik Dušan Milisavljević kaže da je razočaran odlukom suda.

– U obrazloženju odluke navedeno je da nije bilo protivkandidata na tom izboru i da obeležavanje listića nije moglo da utiče na drugu stranu. Nisam mogao da poverujem da nešto što je više nego jasno, može da se ne ospori – kaže Milisavljević.

DS se za sada nije žalio na odluku suda, ali se kako kaže Milisavljević i dalje razmatra ta mogućnost.

Podsetimo, prilikom izbora predsednika Opštine, početkom jula ove godine, odbornicima su podeljeni glasački listići koji su na poleđini bili obeleženi hemijskom olovkom. Ovo je, tvrdili su u opozicionoj Demokratskoj stranci, narušilo propisanu tajnost glasanja.

Problem je bio što predsednik Opštine nije izabran u prvom krugu glasanja jer nije bilo dovoljno glasova. U slučaju da ne bude većine ni u drugom krugu, ne bi ponovo mogao da bude predložen isti kandidat. U drugom krugu, prilikom glasanja sa obeleženim listićima, izabran je Nebojša Krstić, funkcioner URS.

Skupštinsku većinu nakon poslednjih izbora formirali su SNS-URS-SPS, dok su u opoziciji ostali DS i LDP.


Skandal sa laganjem

Na samoj sednici nije bilo poznato ko je obeležio listiće. Sumnjalo se da je na njihovoj poleđini potpis novoizabranog predsednika Skupštine Momčila Radojičića iz SPS, što je on odlučno demantovao.

Međutim, kako su Južne vesti utvrdile, ipak je bio u pitanju Radojičićev potpis.

On je posle nekoliko dana to i priznao, a svoje laganje na sednici Skupštine obrazložio je time da se novinar koji ga je to pitao nije predstavio.

6 comments

  1. Gospodin Radojičić je odreagovao skroz nekorektno prema novinaru i pri tom još i slagao.
    Što se tiče samog potpisisvanja glasačkih listića i glasanje na licu mesta, je samo jedna vrsta provere, i kako je to već i ranije rađeno ne vidim šta je sada tu toliko čudno i zašto se diže tolika buka oko svega toga!
    Na krjau, ne znam zašto je Demokratska stranka sada u čudu….pa i oni da su na vlasti a da je opozicija podnela tužbu, isto bi bika odbijena….

  2. U nemogucnosti da nadju opravdani razlog za napad na predsednika niske Skupstine Opstine Medijana, demokrate na ovaj nacin pokusavaju da ublaze svoj poraz i umanje krivicu za neuspeh na izorima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *