Top 10 svirki u Nišu

Niški časopis “Pressing” objavio je listu 10 najboljih svirki koje su bile u Nišu 2012. godine.

Listu su sastavila dvojica novinara iz Niša Miloš Najdanović i Aleksandar Nikolić Coa. Među tim koncertima su “Hladno pivo”, “Električni orgazam”, ali i nastupi niških bendova.

Ovi momci kažu da nisu imali fiksnu listu kriterijuma već su cenili utisak koji su izvođači ostavili na njih i na publiku i da li su i koliko uspeli da je “podignu na noge”. Oni kažu da je u klubovima “Feedback” i “Juridicum” bilo dosta koncerata, sigurno preko 30, ali to ne znači da ubuduće ne bi trebalo da ih bude više.

– Ubedljiva većina domaćih bendova pravi odličnu muziku, bilo koji žanr da je u pitanju. Žao mi je samo što je muzička industrija ovde užasna i što svoju šansu za nekim normalnim izdavačem moraju da potraže u inostranstvu ili da svoj sadržaj ponude na Internetu – kaže Miloš.

Aleksandar je naročito zadovoljan alternativnom scenom u proteklie dve godine i izdanjima Kiše Kerozina, Stereolimita, Nahty-ja i Plastic Sunday-a. 

– Što se tiče još novijih imena mojim zvučnicima suvereno je vladao EP Paydo Komme čiji prvi “live” nastup željno iščekujem. Velike nade polažem i u Leer čiji singl “Bedlam” izuva iz čvrsto zavezane cokule. Metalurški deo scene mi je u poslednje vreme bio malo nešto utihnuo, ali to jako glasno menjaju Testator, Monolith i Loading – kaže Aleksandar

Oni dodaju da je bilo još svirki koji su zaslužili da se nađu na ovoj listi, ali limit im je bio 10.

Kažu da im se naročito sviđa “kada dolaze neki bendovi koje retko viđamo ovde, ili čak po prvi put sviraju u Nišu”.

U nastavku teksta možete pogledati listu top 10 nastupa, a ceo tekst ovih novinara možete pogledati – ovde.

5 comments

  1. samo da napomenem da su koncerti na listi rasporedjeni na “random” a ne ko top lista iako tako deluje zbog ovih rednih brojeva:)

  2. e da “r” skroz si u pravu. moram da priznam da sam zakasnio za njega pa sam zato i zaboravio tu da ga navedem. ispravicu nepravdu nekad nadam se:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *