Predstave “Art” i “Pljačka” u SKC-u

Ove nedelje na kamernoj sceni Akademskog pozorišta biće izvedene dve predstave. Predstava “Pljačka 3. maja” biće izvedena u utorak, 21. februara, a predstava “ART” u četvrtak, 23. februara.

Tekst i režiju za predstavu “Pljačka” radili su Nikola Jovanović i Marko Rašić, a oni ujedno i glume. Pored njih, igraju i Milan Marković, Branislav Filipović, Milan Stamenković, Mladen Mitić i Bratislav Prolović.

O predstavi “Pljačka 3. maja”:

Inspektor Gvozden pripada staroj gardi policijskih inspektora. Prepreden, promućuran i na momente preterano obazriv, iza njega su hapšenja kriminalcima svake vrste. Ipak, postoji jedan slučaj pljačke koji ga proganja poslednje četiri godine.

Tokom predstave svom pomoćniku Velji prepričava hronologiju događaja i detalje u vezi sa tim slučajem. Tada se pojavljuju i novi dokazi, koji su zapravo, Gvozdenu sve vreme bili ispred nosa.


Predstava “Art” premijerno je izvedena oktobra prošle godine. Ovaj komad rađen je po tekstu Jasmine Reze i u režiji Marka Đurića.

U predstavi igraju Marko Rašić, Milan Marković i Branislav Filipović.

O predstavi “ART”:

U predstavi su prikazani različiti pogledi i doživljaji onoga što se smatra umetnošću. Sukob o tome šta umetnost jeste nastaje između tri prijatelja. Autor predstave pokazuje da svako prijateljstvo jednog trenutka mora stati na proveru.

Ova ozbiljna priča protkana je humorističkim replikama i monolozima kao i sam zaključak, u kome se daje smisao ne samo spornom umetničkom delu (a preko njega i prijateljstvu), već i sama filozofija života dobija dirljiv pečat.

Obe predstave počinju u 21h, karte koštaju 100 dinara i mogu se kupiti pred početak predstave.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *