Predstava o Fejsbuku u SKC-u

U četvrtak, 15. novembra od 21h premijerno će biti izvedena predstava “Zovem se Amanda” u Akademskom pozorištu SKC-a.

Ovaj komad režirao je Ninoslav Đorđević, a niškoj publici predstaviće se nova, mlada postavka Akademskog pozorišta SKC-a.

Ono što je zanimljivo, to je činjenica da je u glavnoj ulozi društvena mreža Fejsbuk. Prema najavama, u predstavi se smenjuje niz žanrova, rađena je bez scenarija, a on je nastajao kroz umetničke radionice i vežbe sa glumcima.

– Predstava se bavi ljudskim iskustvom tog medija kao i izmenjenim stanjem svesti i komunikacije civilizacije danas, skoro devet godina od postanka ove društvene mreže – stoji u pozivu.

Prošle nedelje u režiji Ninoslava Đorđevića izvedena je predstava “Bliže” to je bilo 40. i poslednje izvođenje ovog komada sa starom ekipom. Posle te predstave troje glumaca iz stare postavke pozorista, nakon nešto više od 7 godina, oprostilo se od publike.

Inače, Đorđević je igrao u niškom Narodnom pozorištu, u pozorištima u Subotici i Novom Sadu, kao i u samostalnim trupama “Brod teatar” i “Duplo dno”.

Osim predstava “Bliže” i “Zovem se Amanda”, režirao je predstave “Đavo je bio vruć” Čarlsa Bukovskog i “Norveška danas” Igora Baursime.

Akademsko pozorište je u zgradi Banovine, ulica Šumatovačka bb, cena karte je 100 dinara, a možete ih kupiti na ulazu pre početka predstave.

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *