Niški muzičari nastupali u Rimu

Omladinska filharmonija grada Niša tokom prošle nedelje održala je koncerte na festivalu u Italiji, a niški muzičari kažu da su dobili dobre i pozitivne kritike koje im mnogo znače.

Prvi nastup filharmonija imala je u Bazilici svetog Pavla u srcu Rima. Iako su tokom dana visoke temperature umarale muzičare, oni kažu da to nije umanjilo kvalitet nastupa i da su bili ispraćeni velikim aplauzom.

– Bilo je zaista fantastično. Prelepo je nastupati pred tolikom publikom i na takvom mestu. U bazilici je bilo pretoplo, ali kad je nastup počeo ništa nam nije smetalo – kaže Nikola Ćirić iz filharmonije.

On je dodao da su njihovom nastupu prisustvovala i Dragana Moles, operska pevačica iz Niša i Ana Hrustanović, ambasadorka Srbije u Rimu, koja ih je narednog dana ugostila.

– Drugi koncert bio je održan u Muzeju brodogradnje, gde smo svirali na otvorenom, a taj osećaj treba doživeti. Ovi nastupi bili su nam prilika da ugovorimo i učešća na drugim festivalima naredne godine, ali i da predstavimo Niš i Srbiju – rekao je Ćirić.

Posle dugog putovanja i napornih, ali lepih nastupa Nikola Ćirić kaže da ih pre svega očekuje odmor, a zatim se vraćaju vežbama i pravljenju planova za neke nove nastupe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *