Električni orgazam održao koncert u Nišu

Nakon manje od godinu dana u subotu je u Nišu nastupio kultni bend Električni orgazam. Pred oko 300 ljudi u klubu “Juridicum” Orgazam je svirao kako nove tako i stare hitove, već popularne u rokenrol redovima.

Nišlije su imale priliku da čuju kombinaciju kultnih pesama sa početka osamdesetih i novih hitova kojima se Električni orgazam bori protiv učmalosti koja sputava rokenrol.

Beogradski bend je napravio uvertiru u novu jesenju sezonu koncerata, i nakon koncerata u Banovini, pružio je atmosferu dostojnu fanovima.

Iako je koncert malo kasnio, i bio propraćen tehničkim smetnjama, sinoćno oktobarsko veče ostaće zabeleženo kao uspešno.

Frontmen benda Srđan Gojković Gile, je nekoliko puta komentarisao propuste u ozvučenju, i mikrofoniju .

Ipak je koncert “probio” satnicu, i Nišlije vodio kroz zvuke poznatih pesama skoro sat vremena nakon ponoći. Svirajući pesme poput “Zlatni papagaj”, “Ja sam težak kao konJ”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija“, Električni orgazam je publiku uveo u stanje sinestezije rokenrol nostalgije.

– Mi nismo od onih bendova koji šteluju pesme na set listi po potražnji publike. Uglavnom sviramo ono što se nama svira, i time širimo pozitivnu energiju. Uvek kada je nama lepo na bini lepo je i publici. Nekako se ta energija prenosi sa umetnika na slušaoca. To je valjda ono što nas i održava tolike godine – izjavio je Srđan Gojković Gile.

Električni orgazam ove godine slavi tridesetogodišnjicu postojanja i tokom 30 godina karijere izdao je 13 studijskih, 7 živih i 3 kompilacijska albuma.

Nakon koncerata Električnog Orgazma i Osvajača, u klubu Pravnog fakulteta u Nišu nastupiće i beogradski sastav Block Out 9. novembra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *