“Dečak sa biciklom” u bioskopu “Vilin grad”

Od 2. avgusta u niškom bioskopu biće prikazivan film “Dečak sa biciklom” (Le gamin au vélo) u terminima od 19h, 20:40h, 22:20h.

Film “Dečak sa biciklom” prati doživljaje jedanaestogodišnjeg Sirila, ostavljenog u domu za nezbrinutu decu. Pošto mu je rečeno da je njegov boravak tamo privremen on stalno očekuje oca da se vrati po njega.

Dečak ne veruje da se otac odselio bez reči i da čak ne može da pronađe svoj bicikl. U jednom slučajnom susretu mališan upoznaje frizerku Samantu koja pronalazi i vraća njegov bicikl.

Siril počinje da provodi vikende sa Samantom, ali ne prepoznaje ljubav koju mu ona pruža, a koja je neophodna da smiri njegov bes. Njih dvoje zajedno uspevaju da pronađu Sirilovog oca, ali on više ne želi dečaka.

Film su režirali poznati belgijski filmski reditelji braća Darden. Međunarodnoj publici postali su poznati devedesetih filmom “Obećanje”. Svi njihovi filmovi su prikazivani u takmičarskom delu na Festivalu u Kanu i osvajali su neku od prestižnijih nagrada.

Pored ovog filma na programu bioskopa su i filmovi namenjeni najmlađima “Ledeno doba 4“, “Alvin i veverice” i “Rio“. Ljubitelji akcionih filmova mogu pogledati i 3D ostvarenje “Čudesni Spider-man” i “Uspon mračnog viteza“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *