Bogat kulturno-umetnički program u “Kupini”

U niškom bioskopu “Kupina” počinju sa radom škole glume, video produkcije i režije, muzike, baleta, folklora, stranih jezika, sporta i računara.

U Školi glume predvačai će biti prvaci Narodnog pozorišta u Nišu i Beogradu. Škola je namenjena deci od 4 do 19 godina, kao i svim zainteresovanim početnicima. Audicija je 6. oktobar u 13h u “Kupina” biioskopu.

Kako kažu u bisokopu, cilj škole je kulturno-umetničko obrazovanje, razvijanje talenata, razvijanje ličnosti i sposobnosti dece i mladih, kao i praktične primene stečenih znanja.

Nakon završene dvosemestralne škole polaznici imaju mogućnost konstantnog nastupanja i kreiranja predstava u okviru “Kupina filma”.

Takođe, u bioskopu će biti otvorena i Škola video produkcije i režije. Škola obuhvata celokupan proces od ideje do realizacije: dramaturgija, snimanje, montaža, režija na svim poslovima vezanim za video produkciju (dokumentarni i igrani film, muzički, prezentacioni, komercijalni video, uz kolor korekciju i specijalne efekte).

Predavači su istaknuti profesionalci u svom poslu (režiseri, snimatelji, montažeri, dizajneri slike i zvuka) kao i gostujući profesori – poznati režiseri, producenti, glumci)

Škola traje dva semestra (3-4 meseca po semestru).

U Školi muzike biće osnovan bend i dečiji hor.

Hor “Kupina” okuplja decu uzrasta od 4 do 10 godina. Pevanje u horu će omogućiti deci u razvijanjju sluha, naučiće veliki broj pesama različitih žanrova, osetiće lepotu jasnih nastupa.Učiniće da zavole muziku bez obzira na svoje mogućnosti.Atraktivnim programom, aranžmanima pesama, javnim nastupima, snimanjem CD i video spotova, hor će brzo doći do svoje afirmacije.

Ideja “Kupina muzičke radionice” je da budući muzičari što pre savladaju osnove poznavanja muzičkih instrumenata (gitara, bas gitara, bubanj i klavir) i to znanje iskoriste u bendovima koje ćemo da formiramo od samih polaznika. Muzičarima će biti omogućeni javni nastupi u okviru “Kupina” bioskopa, kao i afirmacija kroz autorski rad bendova.

Škola baleta je osnovana kao klasična baletska škola po ugledu na rusku baletsku školu i zasnovana na principima metodike klasičnog baleta.

Program baletske škole “Kupina” sprovode diplomirani baletski igrači, edukovani za rad sa decom.

Baletski program škole baziran je na osnovnim tehnikama klasicnog baleta i prilagodjen je uzrasnim grupama dece od 3 do 13 godina.

Prednosti igranja baleta u ovom uzrastu se, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela.

Više informacija možete naći na sajtu bioskopa “Kupina”.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *