Bioskop Vilingrad i dalje “na početku” – video

Posle bezbroj rokova najviših gradskih funkcionera o datumu otvaranja, bioskop Vilingrad u Nišu izgleda kao da je rekonstrukcija tek počela.

Tačnije, pre više od 2 godine bioskopska sala izgledala je potpunog spremo za projekcije. Zidovi, plafon i pod su kompletno zamenjeni, postavljeni su novo platno i potpuno nove stolice.

U to je, prema zvaničnoj dokumentaciji uloženo više od 200.000 evra.

Pre nekoliko meseci otpočeta je “Druga faza” rekonstrukcije. Prilikom jedne od poseta gradskih funkcionera “otkriveno” je da su stolice razmontirane, a da su otpočeti novi građevinski radovi u velikoj sali.

Kamera Južnih vesti zabeležila je u petak 24. februara kako izgleda bioskop posle svih tih najava.

U Direkciji za izgradnju grada, koja je zadužena za rekonstrukciju, pojašnjeno nam je da radovi kasne zbog “promene projektne dokumentacije”.

– Danas se očekuje da stignu svi potrebni planovi, projekti i dozvole i da se krene sa završnim radovima – rekao je PR Direkcije Dragan Videnović.


“Čekajte gradonačelnika”

Kada su Južne vesti u petak, 24. februara, od Direkcije za izgradnju grada zatražile dozvolu da kamera snimi radove u bioskopu, dobili smo neuobičajen odgovor.

– Gradonačelnik je najavio da će sa medijima sledeće nedelje obići radove, pa ćete tada moći sve da snimite – rekao je PR Direkcije Dragan Videnović.

U kabinetu gradonačelnika rečeno nam je da ne znaju o toj poseti bioskopu.

7 comments

    1. Slika je zaista iz 2009. godine. A odgovor na pitanje koje postavljate smo i mi nekoliko puta pokušali da dobijemo.

  1. Kad se muva i peru pare radovi traju godinama. Zidaj, rusi…
    Ukljucen sam u rad kupina film bioskopa i mogu da kazem da se jako oseca da grad i politika nemaju veze sa ovim bioskopom i da stvarno vise od 2 meseca nije potrebno da se rekonstruise bioskop. |Ali privatnik uvek zuri i stedi pare a drzava uvek kasni i rasipa pare…toliko o tome

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *