Zbog dugovanja 6 zgrada bez struje

U Triglavskoj ulici u Nišu 6 stambenih zgrada ostalo je bez struje zbog neplaćenih računa za električnu energiju. U Elektrodistribuciji kažu da je to “samo privremeno”.

Jutros su, prema rečima stanara ovih zgrada, radnici niške Elektrodistribucije isključili sa električne mreže sve stanove u 6 zgrada u Triglavskoj ulici.

Stanari tvrde da je veliki broj radnika isključio glavne vodove tako da su bez struje ostali svi. U svakoj zgradi ima tridesetak stanova, a stanari kažu da ne duguju svi za struju, već da ima i onih koji su redovne platiše.

Pojedinci koji su pokušali da spreče radnike EDB-a da isključe električnu energiju zadobili su ogrebotine i modrice, a na kraju se umešala i policija, koja je morala električarima da obezbedi nesmetan rad.

– Mi smo morali da isključimo celu zgradu da bi ljudi mogli bezbedno da rade u beznaponskom stanju, jer tu su se gurali, svašta je bilo. Ne možete da radite pod naponom, a neko da vas gura na brojilo i tome slično – kaže Miroljub Jovanović, rukovodilac sektora za trgovinu električnom energijom.

Jovanović naglašava da je redovnim platišama iz zgrada u Triglavskoj električna energija puštena nakon pola sata.

– Onima koji poštuju našu poslovnu politiku, a to znači da su izmirivali dvostruku fakturu od marta meseca do danas. Njima je vraćen napon i oni imaju napajanje električnom energijom – kaže Jovanović.

Ukupno 78-oro Nišlija iz ovih zgrada ima preko 50 hiljada dinara duga. Ta cifra je kod pojedinih korisnika, kako kaže Jovanović, i celih 1,3 miliona dinara. Ukupan dug ovih Nišlija je preko 35 miliona dinara.

Oni koji imaju velike i neplaćene račune za struju žale se na visoke kamate. Iz Elektrodistribucije poručuju da se kamate obračunavaju po zakonu.

– Sva distributivna preduzeća na isti način u Srbiji obračunavaju kamatu svojim kupcima. Na isti način nama Elektroprivreda Srbije za ispostavljanje mesečnih računa obračunava kamatu, kao i Elktromreža Srbije – zaključuje Jovanović.

Niški EDB ima veliki problem sa naplatom svojih dugovanja o čemu su Južne vesti već pisale. Oko 15.000 Nišlija ima dug preko 100.000 dinara ističu u ovom preduzeću.

Oni navode primer Elektrotimoka-a iz Zaječara gde dužnici sa preko 100.000 dinara čine samo 0,06 odsto ukupnih dugovanja.

5 comments

  1. Podrska mojim komsijama i hitna smena direktora distribucije i ovog šefa Miroljuba Jovanovića zbog nezakonitog ponasanja! Kako možete da isključujete struju onima koji plaćaju struju??? Država mora da reaguje na ovako bahato ponašanje distribucije i njenih radnika koji su inače danas secali i hvatali za vilicu jednu ženu. Zna se kako se naplaćuju dugovanja – PREKO SUDA! STOP ovakvom bahatom ponašanju!!!!

    1. Tj. novinar je trebalo da proveri da li su stvarno ukljucili struju redovnim platisama. Ovako je ostalo oni su rekli ali da li da verujemo ili ne?

  2. da li elektrodistribucija zna,da svako nasilno iskljucivanje struje(secenje katanaca na zajednickim brojilima bez sudskog naloga)je krivicno delo.sta su danas radili radnici elektrodistribucuje u triglavskoj moze se porediti sa divljim zapadom.

  3. Tako su palili svojevremeno kontrolore Nišekspresa, pa su tukli ljude i ponašali se kao životinje. Sad čini mi se huškaju električare na narod. Neće na dobro da izadje, stradaće neko, ali ne na žalost oni koji potpaljuju vatru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *